Wandelen in de omgeving van Moraira. De beste wandelroutes

Wandelen in de omgeving

Hoewel je misschien vooral aan een strandvakantie denkt, zijn er bijzonder geschikte plekken om te wandelen in de omgeving van Moraira. Natuurlijk is het de vraag of je het wilt, vooral in hartje zomer kan het een vermoeiende exercitie zijn. Maar denk in dat jaargetijde eens aan een wandeling bij zonsopgang bijvoorbeeld. Het is dan nog koel en de uitzichten zijn spectaculair. Wandelen in de omgeving van Moraira kan dus eigenlijk in alle jaargetijden. Klein rugzakje mee met een wijntje en wat olijfjes en je hebt gegarandeerd een fantastische dag.

Cap d ‘Or

Cap d’Or is bekend vanwege het torentje bovenop de bergtop, el Torre Vigia Cap d’Or. Je kunt het uit alle hoeken van Moraira zien, en alleen al daarom is het een leuk idee om er eens naartoe te wandelen. Vanaf het strand van El Portet, links steil omhoog lopen of met de auto, op de T-kruising rechtsaf, dan op het T-kruising linksaf en dan nog eens op het volgende T-kruising linksaf. Aan het eind van deze straat begint de wandeling, die vanaf dit punt ongeveer 20-30 minuten duurt tot aan het torentje. De route is aangeduid met de groene/witte streepjes. Halverwege de klim kun je een kleine afdaling maken naar de Cova de Les Rates, (niet heel spectaculaire grotten). Je wandelt door het beschermde natuurgebied van de Cap d’Or en je hebt bij het (niet toegankelijke) torentje aangekomen een prachtig uitzicht op Benidorm, Calpe, de Ifach en de haven van Moraira. Bij helder weer kunt u zelfs duidelijk Ibiza zien liggen. Doe wel wandelschoenen aan, het pad kan wat steil zijn maar ook voor kinderen is het goed te doen.

Van Moraira naar Calpe

Van Moraira naar Calpe loop je dicht bij zee met hier en daar een (stevige) trap. Soms word je verwezen naar de doorgaande asfaltweg van Moraira naar Calpe, de CV746. Verschillende keren moet je over een stenig strand of loop je op dennennaalden. Een heel groot deel van de route is een prachtig afgebakend pad met een houten hek. Je begint de route het best bij het strandje van Baladrar. De route is gemarkeerd met rood/witte stickers en is vanaf dit punt ongeveer 10 km. lang tot aan Calpe. Onderweg kom je langs verschillende kleine strandjes, bankjes en zelfs trimstoestellen.

Natuurlijk hoef je niet de hele route te lopen. Het is ook een leuk idee om een stukje te wandelen naar een van de prachtig, rustige strandjes en daar een poosje te blijven . Of doe het in delen. Bij bijna alle kleine strandjes aan de CV746 zijn parkeerplaatsen. Een andere optie is heen lopen en met de bus terug. Of andersom natuurlijk.

Ifach

Parque Natural de Penyal D’Ifach, of kortweg: de Ifach, is de rots die je vanuit de wijde omgeving in zee uit ziet steken. Het begin van de rots is niet echt te missen en het eerste deel van de route is goed te doen. Ná de tunnel wordt het steil en zijn goede wandelschoenen nodig, want hier begint het klimmen en zelfs een beetje klauteren. Een fles water is ook een goed idee. Het is een pittige klim en niet geschikt voor kleine kinderen, (het deel ná de tunnel is zelfs verboden voor onder de 16!) mensen zonder conditie of mensen met hoogtevrees. Je loopt hier echt door de natuur, met bijbehorende fauna en flora. Het uitzicht bovenop is weergaloos, maar onderweg ook al prachtig. Je kunt praktisch de hele regio zien liggen. Heen en terug kost je ongeveer 3 uur. Dus ook hier geldt: bij warmte vroeg beginnen!

Bernia

De Berniaroute is ook een pittige klim. Niet geschikt voor kinderen, mensen met een slechte conditie of gewrichtsproblemen. De tunnel door de Bernia van ongeveer 20 meter lang moet deels op de knieën worden genomen. Neem vanuit Benissa de weg naar Jalon, de CV750. Voor het benzinestation Cepsa neem je links een smalle asfaltweg, de Camino Cementario. Bij de T-kruising links de CV749 nemen en ongeveer 12 km. doorrijden. 200 meter voorbij restaurant Bon Vent en Bar Restaurant Sierra Bernia (links), vind je rechts het informatiebord over de Berniaroute, De route is gemarkeerd met geel/witte strepen. Als je ze niet kan vinden, zoek dan even door want anders ga je verkeerd. Neem de linkerroute.

Na ongeveer twee uur doorstappen kom je bij de tunnel Forat. Je komt eruit aan de “Alteakant” en vervolgt de weg richting de ruïne van Fort Bernia. Adembenemende vergezichten zijn je deel hier. Al westelijk aanhoudend kom je via een gedeelte met bos weer terug op het beginpunt. De route duurt in normaal tempo een kleine 4 uur.

Activiteiten in en om Moraira

Hier vind je onze tips voor Moraira en wat er in de buurt van dit oude vissersdorpje allemaal te doen is.

>> Stranden en restaurants

>> Leuke dorpjes

>> Rij door de bergen

>> De Jalonvallei

>> Wandelen in de omgeving

>> Ga op citytrip naar Valencia of Alicante

Huisje huren in Moraira - De woonkamer

Vakantiehuis huren in Moraira?

Voor nog geen 60 euro per nacht is onze “Casita Blanca” jouw verblijfsplaats aan de Costa Blanca. La Casita Blanca is een geschakelde woning met een eigen voor- en achtertuin met buitenkeuken, twee slaapkamers en is geschikt voor maximaal vier personen. Het huis is comfortabel ingericht, heeft een moderne badkamer en de keuken is voorzien van alle gemakken.