Ga op citytrip naar de steden Valencia of Alicante

Valencia en Alicante

Wil je een grotere stad bekijken, dan is dat prima mogelijk vanuit Moraira. Valencia en Alicante liggen op respectievelijk 1 uur en 20 minuten en één uur rijden. Hoewel Valencia wat groter en bekender is dan Alicante is er in beide steden veel te doen en te bekijken.

Ga op Citytrip in Valencia

Valencia is de bakermat van de paella. Althans volgens de Valencianen zelf. Als je ergens lekker paella wilt eten, doe het dan dus in Valencia. Wil je een authentieke paella, kijk dan goed waar de locals zitten. Bijvoorbeeld in de wijk l’Example en dan met name Pla del Remei. Valencia is prima te verkennen per fiets. Er zijn fietstours te boeken, waarbij je zelfstandig, of met een (Nederlandse) gids Valencia kunt verkennen. De belangrijkste bezienswaardigheden van Valencia zijn niet in het historische centrum van de stad te vinden, maar in de drooggelegde rivierbedding van de Turia. Door ingrijpen van de bewoners van de stad is de drooggelegde rivier niet in een snelweg veranderd maar in een bijna 9 km lang park, de Jardin del Turia.

Ciutat de les Arts i les Ciències in Valencia

In het park vind je de Ciutat de les Arts i les Ciències , waar alle gebouwen ontworpen zijn door de bekende architect Calatrava. Zeer indrukwekkende gebouwen waarin verschillende bezienswaardigheden gevestigd zijn. Je vindt hier l’Oceanogràfic, een gigantisch aquarium, het wetenschapsmuseum Museu de les Ciències Príncipe Felipe, het operagebouw Palau de les Arts Reina Sofía. Verder door het park fietsend vind je het Parque de Cabecera, met een groot meer.

Bezienswaardigheden in Valencia

In de historische binnenstad van Valencia is uiteraard ook genoeg te zien. De Mercado Colon is de ultieme plek om tapas te eten met bijpassende drankjes. De Catedral de Santa Maria de Valencia heeft enkele werken van Francis Goya in bezit en is verder ook zeer fraai. De Plaza del Virgin is het belangrijkste plein van de stad en daar is ook de prachtige Basílica de la Virgen de Los Desamparados. Museua all over the place. Het loont de moeite om een keuze te maken via internet.

Het strand van Valencia

Naast de prachtige bezienswaardigheden heeft Valencia ook een mooie kustlijn van een bijna 25 kilometer. Wil je naast het bezoeken van de attracties in Valencia even helemaal tot rust komen? Geniet dan van de zon en een heerlijk drankje op een van de drie stranden van Valencia. Je kunt kiezen voor de stranden: La Malvarrosa, Las Arenas en Patacona. Het Patacona strand in Valencia is het rustigste strand, met veel leuke strandtentjes waar vooral de locals vertoeven.

Bezoek Alicante

Alicante is een stad aan de Costa Blanca en heeft een andere sfeer dan Valencia. Alicante heeft voor iedereen wel iets te bieden. Wandel bijvoorbeeld over de mooiste promenade van Alicante “Explanada de España”. Er zijn kraampjes waar je kunt winkelen en de westkant van de Explanada de España is autovrij. Daar vind je veel gezellige barretjes en goede restaurants. Kenmerkend aan de promenade van Alicante zijn de in een golfpatroon neergelegde mozaïektegeltjes in de kleuren rood, wit en blauw. Als Nederlander voel je je hier dus al snel thuis. Het is er altijd gezellig druk en het fijnste tijdstip om er te wandelen is aan het eind van de dag.

Casco Antiguo in Alicante

De Oude Stad van Alicante, het is het gebied tussen de Rambla en Monte Benacantil, de heuvel waarop het Kasteel van Santa Barbara staat. Als je door Casco Antiguo loopt zul je de meeste bezienswaardigheden tegenkomen die Alicante rijk is. In Casco Antiguo vind je onder andere de Basílica de Santa María, het prachtige plein Placa de l’Ajuntament met het mooie gemeentehuis en diverse pleinen waar je rust vindt. Bovenop de 166 hoge heuvel Monte Benacantil staat het Kasteel van Santa Barbara (Castillo de Santa Bárbara). Het kasteelcomplex is opgebouwd uit elementen die uit verschillende jaren stammen. Van de overblijfselen die er nu nog staan stammen de oudste uit de 11e, 12e en 13e eeuw. Het Castillo de Santa Bárbara is vrij toegankelijk. Je kunt er komen via een lift, tegen een kleine vergoeding (’s avonds gratis). Het uitzicht vanaf de Monte is adembenemend.

Genieten in Alicante

Aan de voet van de heuvel Monte Benacantil ligt het ligt het 900 meter lange zandstrand Playa del Postiguet. Je kunt hier ligbedden en parasols huren, is er in het zomerseizoen toezicht door strandwachten en zijn er voetendouches. De wandelpromenade langs het strand is ook heel erg leuk. Alicante barst van de restaurants en barretjes, waar vaak gratis bij het bestelde biertje een tapa wordt geserveerd. Vaak zijn voor verrassend lage prijzen ook andere tapas te verkrijgen.

Activiteiten in en om Moraira

Hier vind je onze tips voor Moraira en wat er in de buurt van dit oude vissersdorpje allemaal te doen is.

>> Stranden en restaurants

>> Leuke dorpjes

>> Rij door de bergen

>> De Jalonvallei

>> Wandelen in de omgeving

>> Ga op citytrip naar Valencia of Alicante

Huisje huren in Moraira - De woonkamer

Vakantiehuis huren in Moraira?

Voor nog geen 60 euro per nacht is onze “Casita Blanca” jouw verblijfsplaats aan de Costa Blanca. La Casita Blanca is een geschakelde woning met een eigen voor- en achtertuin met buitenkeuken, twee slaapkamers en is geschikt voor maximaal vier personen. Het huis is comfortabel ingericht, heeft een moderne badkamer en de keuken is voorzien van alle gemakken.