Verken het binnenland en rij vanuit Moraira door de bergen

Rij door de bergen

Natuurlijk is het heerlijk om de diverse stranden in Moraira te bezoeken en de dorpen langs de kust te bezoeken. Maar ook het achterland heeft veel te bieden. Het is de zeer moeite waard om door de bergen te rijden en daar diverse hoogtepunten, soms zelfs letterlijk, te bezoeken. Als je door de bergen in het achterland rijdt, zal je zelf zien hoe indrukwekkend de ruige natuur hier is. Gelukkig zijn de wegen prima, en de verschillende bezienswaardigheden vormen een mooie aanleiding om even uit de auto te stappen.

Guadelest

Guadelest is het beste te beschrijven als een kasteeldorpje. Het heeft ongeveer 200 inwoners. Vooral de ligging maakt het dorp bijzonder. El Castell de Guadelest is in de 12e eeuw gebouwd door de Moren. De resten van het kasteel zijn vrij te bezichtigen. Als je helemaal naar boven doorloopt kom je op een plein waarvan je aan de noordzijde een prachtig uitzicht hebt over het stuwmeer van Guadelest. Er zijn enkele musea en in de 17e eeuw gebouwde Casa Orduña is nog intact. Hier is te zien hoe een rijke familie in de 17E eeuw leefde. Guadelest is erg toeristisch en je vindt er veel souvenirwinkeltjes. Parkeren kan op verschillende plekken, probeer eerst zover mogelijk naar het centrum te rijden, soms is er een plekje vlak onder het kasteel. Parkeren is overal betaald.

Las Fuentes del Algar

Las Fuentes del Algar of Fonts d’álgar zijn een aantal watervallen met steeds aan de onderkant van de waterval een klein meertje. In deze meertjes kan gezwommen worden. Het water kan, zeker in het voorjaar, behoorlijk fris zijn. Met trappen kom je tot de hoogste waterval. Er zijn hier prachtige plaatjes te schieten, door de vochtige omgeving is ook de vegetatie prachtig, maar het is ook een geweldige plek om lekker te picknicken met de familie en af en toe een frisse duik te nemen. De toegangsprijs is een paar euro. Parkeren bij las Fuentes del Algar kan onderaan de watervallen.

 

 

Activiteiten in en om Moraira

Hier vind je onze tips voor Moraira en wat er in de buurt van dit oude vissersdorpje allemaal te doen is.

>> Stranden en restaurants

>> Leuke dorpjes

>> Rij door de bergen

>> De Jalonvallei

>> Wandelen in de omgeving

>> Ga op citytrip naar Valencia of Alicante

Huisje huren in Moraira - De woonkamer

Vakantiehuis huren in Moraira?

Vanaf € 39.- per nacht is onze “La Casita” jouw verblijfsplaats aan de Costa Blanca. La Casita is een geschakelde woning met een eigen voor- en achtertuin, twee slaapkamers en is geschikt voor maximaal vier personen. Het huis is comfortabel ingericht, heeft een moderne badkamer en de keuken is voorzien van alle gemakken.