Ontdek de prachtige stranden en leukste restaurants van Moraira

Ontdek Moraira

Het oude vissersplaatsje Moraira is niet aangetast door massatoerisme. Verwacht geen activiteiten als pretparken of grote discotheken. Het is een gemoedelijk plaatsje, zonder extreme hoogbouw, waar je vooral restaurants, terrasjes, kleine winkeltjes en makelaars aantreft. In de jachthaven van Moraira kan je in het heldere water de vissen zien zwemmen. Een deel van Moraira is voetgangersgebied, wat lekker rondslenteren goed mogelijk maakt. Aan de zuidkant van het dorp bevindt zich het “Castillo de Moraira”, meer een blikvanger dan een echt kasteel. Zowel in juni als in juli zijn er in Moraira lokale feesten. Toeristen komen vooral uit Engeland, Nederland, Belgie en Duitsland. Je zult dus regelmatig mensen je moedertaal horen spreken, maar dat kan je natuurlijk gewoon lekker negeren. Je bent hier voor je ontspanning!

Stranden van Moraira

“Vamos a la Playa, ohohohohoh” Heerlijk naar het strand! Je kiest niet voor niks een kustplaats tenslotte. Naar het strand gaan om te wandelen of activiteiten zoals zwemmen of snorkelen te ontplooien moet dan haast wel tot je favoriete bezigheden behoren. Playa? Waarom staat hier dan steeds Platja? Heel simpel. In het Spaans (Castiliaans) hebben we het over Playa als we strand bedoelen. Maar de inheemse bevolking hier spreekt voornamelijk Valenciaans. En in het Valenciaans is strand: Platja. In de praktijk zie je dat deze twee aanduidingen voor strand door elkaar worden gebruikt. De stranden van Moraira zijn zogenaamde “blue flag beaches”. Dat betekent dat ze voldoen aan criteria van veiligheid, hygiëne (douches!) en goede waterkwaliteit. Er zijn veel stranden in Moraira, we lichten er hier even 4 uit.

Platja de l’Ampolla

Het grootste en breedste strand van Moraira, is het Platja de l’Ampolla aan de zuidkant van het Centrum. Een echt familiestrand, met fijn zand en een zelfbedieningsrestaurant. Als je iets bestelt met een langere bereidingstijd krijg je een oberapparaat mee, dus je hoeft niet lang in de rij te staan. Aan de rechterkant is het strand wat rotsiger. Dit is een goede plek om te snorkelen. Er is een leuke speeltuin voor de kinderen en er loopt een klein “beekje” over het strand. Een heerlijk veilige plek voor peutertjes om met zand en water te spelen! Je kunt in het dorp parkeren bij het Platja de l’Ampolla. Aan de zuidkant, te bereiken via de weg richting Calpe kan je, als je op tijd bent, zelfs in de schaduw parkeren. 

Platja del Portet

Platja del Portet (volg de borden: “El Portet”) is een kleine, baai aan de noordkant van Moraira. Het strand is niet erg breed, maar wel heerlijk rustig. Het is een zandstrand en er zijn niet al te veel faciliteiten. Een paar terrasjes op een stenen verhoging naast het strand, waar de sfeer echt supergemoedelijk is. In bijna elk jaargetijde heerlijk om in de namiddag een drankje en een tapa te doen. Het uitzicht is prachtig en het water van Platja del Portet is heel helder.

Platja Platgetes

Het Platja Platgetes ligt iets ten zuiden van Moraira, aan de kustweg richting Calpe. Het is een vrij rustig zandstrand met wat rotsige uiteinden. Kleinschalig en met leuke restaurantjes aan de promenade. De promenade is ook leuk om te flaneren als het iets minder warm is. Er is genoeg (gratis) parkeergelegenheid bij het Platja Platgetes.

Cala de l’Andrago

Het Cala de l’Andrago heeft klein stukje zandstrand en verder rotsen. Perfect voor snorkelaars, maar ook leuk om met de kinderen “beestjes “ te zoeken. Houdt ze wel goed vast!  Het is een beetje ruig. Daartegenover steekt het moderne complex met onder andere een leuke -wat meer high end- cocktailbar leuk af. Een prachtig plekje om van het uitzicht te genieten, zeker ook in voor-en naseizoen.  Bij Cala de l’Andrago is voldoende parkeerruimte aanwezig.

Restaurants in Moraira

Om nu te zeggen dat Moraira één groot restaurant is gaat net te ver, maar er zijn zoveel restaurants in Moraira, dat je zelfs bij een langer verblijf elke avond ergens anders zou kunnen eten. Het prijspeil van de restaurants in Moraira ligt beduidend lager dan wat we in Nederland gewend zijn. Uiteraard niet zo laag als op het Spaanse platteland, de omgeving is daar toch net te toeristisch voor, maar over het algemeen hebben de restaurants in Moraira een plezierige prijs-kwaliteit verhouding. In de meeste restaurants worden meerdere talen gesproken.

Bar Enzo €€

Bar Enzo aan de Plaza de Iglesia, middenin het voetgangersgedeelte van het dorp Moraira, is niet alleen een bar maar ook een restaurant. Er is een terras dat een groot deel van de dag in de schaduw ligt, maar geloof ons, in bepaalde jaargetijden heeft dat zo z’n voordelen. Binnen is de sfeer in Bar Enzo minstens zo goed als buiten. Dat ligt niet alleen aan de uitstekende service en leuke inrichting, maar ook aan de mensen die Bar Enzo bezoeken. U kunt er terecht voor een drankje, een hapje maar ook voor een volledige maaltijd. De keuken is voornamelijk mediterraans georiënteerd. Bij Bar Enzo zijn kindermenu’s verkrijgbaar. facebookpagina

Restaurante Vespa”s €€€

Heel veel Italiaanser kan je het niet hebben. Restaurante Vespa’s is een echt mooi, modern, sfeervol italiaans restaurant. Niet echt goedkoop, maar dan heb je ook wat. Originele antipasti,  ook om te delen, bijzondere pasta’s, risotto’s en pizza’s en uiteraard vlees en vis. De dessertkaart ontbreekt ook niet.  De hele zaak is aangekleed met (miniatuur-) vespa’s en er hangt zelfs een echte aan het plafond.  Restaurante Vespa’s kan zich bogen op een excellente wijnkaart. Het terras kijkt prachtig uit over zee en is voorzien van sierhaarden, die wel degelijk warmte geven.

Rodolfo €€/€€€

Ook Italiaans, iets klassieker van inrichting, maar mooi ruim, met grote tafels, fijne stoelen en een intieme sfeer vanwege het beperkte aantal zitplaatsen. Rodolfo gaat bijzonder prat op de verse schaaldieren die geserveerd worden, en op hun infraroodgrill. Duidelijk is dat alles met zeer veel zorg wordt klaargemaakt en dat is te proeven. Het hele Italiaanse oeuvre is hier te nuttigen, maar voor mensen die van kreeft, oesters of mosselen houden is dit wel een must. De wijnkaart concentreert zich op met name Italiaanse wijnen.

Mex y go €

Een klein restaurant met een grootse kaart. Verwacht geen tafellinnen en kristallen glazen, maar gewoon eerlijk Mexicaans voedsel. Erg leuk is dat je bij veel dingen kunt aangeven hoe je het wilt hebben, en bepaalde gerechten zelfs helemaal naar keuze kunt samenstellen. Hartelijke bediening. Let even goed op de openingstijden. Voor Spaanse begrippen gaat dit Mex y go vroeg open en ook tamelijk vroeg weer dicht. Zoals de naam Mex y go als zegt: afhalen is ook mogelijk! facebookpagina

Steakhouse Montevideo €€

Steakhouse Montevideo is een typisch grillrestaurant voor de echte vleeseter. Prachtig vlees uit Argentinië dat op een grillsteen van 300 graden geserveerd wordt. De prijzen zijn alleszins schappelijk en de bediening van Steakhouse Montevideo is onovertroffen. Dus voor alle carnivoren:  dit mag je niet missen!

Sabores €

Sabores in Benitachell ligt ietsje verder weg, maar het is zon fantastisch restaurant dat we het toch even noemen. Hoewel de naam Sabores Spaans klinkt, en trouwens ook is, is dit toch echt een Aziatisch restaurant, en dan in de breedste zin van het woord. Je vindt hier Chinese, Thaise en Japanse gerechten, allemaal zeer vers en van hoge kwaliteit. En dat allemaal bijna voor niks. Uitermate vriendelijke bediening, parkeergelegenheid in overvloed.  Sabores: muy saboroso!

Activiteiten in en om Moraira

Hier vind je onze tips voor Moraira en wat er in de buurt van dit oude vissersdorpje allemaal te doen is.

>> Stranden en restaurants

>> Leuke dorpjes

>> Rij door de bergen

>> De Jalonvallei

>> Wandelen in de omgeving

>> Ga op citytrip naar Valencia of Alicante

Huisje huren in Moraira - De woonkamer

Vakantiehuis huren in Moraira?

Voor nog geen 60 euro per nacht is onze “Casita Blanca” jouw verblijfsplaats aan de Costa Blanca. La Casita Blanca is een geschakelde woning met een eigen voor- en achtertuin met buitenkeuken, twee slaapkamers en is geschikt voor maximaal vier personen. Het huis is comfortabel ingericht, heeft een moderne badkamer en de keuken is voorzien van alle gemakken.