Ontdek de mooiste dorpen in de buurt van Moraira

Dorpen in de buurt van Moraira

Er zijn heel wat leuke dorpen in de buurt van Moraira te vinden. De dorpen zijn aan de kust vaak vrij toeristisch, hoewel je juist in de oudere kernen vaak nog relatieve rust aantreft. Ze zijn in elk geval het bezoeken waard en hebben naast vaak een moderne boulevard ook veel bezienswaardigheden in petto. Een favoriet aangeven is moeilijk, daar zijn ze toch weer te verschillend voor. Al deze dorpen in de buurt van Moraira hebben hun eigen charme. Houd in het geval van shoppen in de gaten dat veel winkels tijdens de siësta gesloten zijn.

Altea

Ten zuiden van Moraira ligt Altea. Altea bestaat voor een groot deel uit urbanisaties, maar het oude stadje is echt het bezoeken waard. Let op: het oude centrum ligt niet aan de kust maar wat naar boven. Je kunt boven parkeren, maar de straten zijn er smal en steil. Het is gemakkelijker om beneden langs de kustweg te parkeren (er zijn daar ook een aantal parkeergarages) en dan naar boven te lopen. Het is even een klim, maar het uitzicht is spectaculair. De huizen hier zijn wit, stammen nog uit de Moorse tijd en zijn over het algemeen prachtig onderhouden. Uiteindelijk kom je op het plein bij Nuestra Señora del Consuelo. Deze kerk is vanwege zijn hoge ligging ‘s avonds vanuit de wijde omgeving te zien en is zowel van buiten als van binnen prachtig. Op het grote, sfeervolle plein rond de kerk bevinden zich goede restaurants met terrasjes. Het deel van Altea dat aan de kust grenst is niet erg bijzonder te noemen. Het is een product van de opkomst van het massatoerisme met minder aantrekkelijke bebouwing. De boulevard is ook niet geweldig, hoewel er een aantal aardige restaurants te vinden zijn.

Dénia

Dénia is waarschijnlijk het bekendst vanwege het Romeinse Castillo de Dénia. Dit in de 12e eeuw gereedgekomen kasteel is zeker de moeite waard om te bezoeken. Met het (betaalde) kaartje heb je toegang tot het Palau del Governador, inclusief het museum. Let wel even goed op. Zeker op een warme dag is het een inspannende klim en de toegangstijden verschillen bijna per maand. Geen pretje om een warme tocht naar boven te ondernemen voor niks. Eenmaal boven heb je een prachtig uitzicht! Verder zijn in Dénia de Placa de la Constitution, de Carre del Marqués de Campo (boetiekjes én terrasjes) en de Carre del Marqués de Campo de moeite waard.
Wil je uitgebreid winkelen, zonder siësta op een zeldzame, regenachtige dag of juist als de mussen van het dak vallen? Dan is het Portal de la Marina in Ondara vlakbij Dénia een beschutte optie. Alle bekende ketens, een grote Carrefour, een bioscoop en waanzinnig veel schoenenwinkels zijn er te vinden. Ook zijn er meerdere horecagelegenheden.
De haven van Dénia heeft meerder functies, Het is een jachthaven, een visafslag en het vertrekpunt van ferry’s naar de Balearen. In de zomermaanden is het mogelijk om een dagje (of nachtje!) Ibiza of Formentera te doen met de snelferry!

Javea

Javea of Xabia heeft meerdere gezichten. Aan de zuidkant van Javea bevindt zich een groot zandstrand met een brede, moderne boulevard. Op de boulevard vind je verschillende restaurants en boetiekjes. Het oude centrum van Javea ligt niet direct aan de kust, maar ongeveer een kilometer landinwaarts. Je kunt er heerlijk ronddwalen in de smalle, historische steegjes, die zich rondom de oorspronkelijk 14e eeuwse Iglesia de San Bartolomé bevinden. Er is een rondwandeling aangegeven langs alle historische plekken. Op de overdekte markt, de Abastos Municipal Market, zijn dagverse producten te verkrijgen (niet tijdens de siësta) en overal tussendoor vind je leuke en goedkope tapasbarretjes. Bij de haven van Javea zijn uitstekende visrestaurants te vinden, versere vis is er niet te vinden. Ten noorden van de haven op het wat rustigere strand vind je chiringuitos. Eenvoudige strandtentjes waar je wat kunt drinken en regelmatig verassend lekker kunt eten. Heerlijk om op een zwoele zomeravond van het uitzicht en de sfeer te genieten!

Villajoyosa

Alsof een stukje Caraïben naar Spanje is gekomen. Of misschien is het wel andersom. Villa Joyosa heeft naast een prachtig, relatief rustig, lang en breed zandstrand een aantal prachtig gekleurde oude vissershuisjes. Het verhaal gaat dat de huisjes in deze opvallende kleuren zijn geschilderd omdat de vissers op zee dan een beter oriëntatiepunt hadden. Hoe het ook komt, het is een prachtig plaatje. Hier maak je in een handomdraai je eigen ansichtkaart. Villajoyosa of, in het Valenciaans: Villajoiosa, heeft hier bovenop ook nog eens een alleraardigst historisch centrum. Parkeren voor het strand en om de huisjes te zien, is het makkelijkste in de parking aan de Calle de Arsenal.

Activiteiten in en om Moraira

Hier vind je onze tips voor Moraira en wat er in de buurt van dit oude vissersdorpje allemaal te doen is.

>> Stranden en restaurants

>> Leuke dorpjes

>> Rij door de bergen

>> De Jalonvallei

>> Wandelen in de omgeving

>> Ga op citytrip naar Valencia of Alicante

Huisje huren in Moraira - De woonkamer

Vakantiehuis huren in Moraira?

Voor nog geen 60 euro per nacht is onze “Casita Blanca” jouw verblijfsplaats aan de Costa Blanca. La Casita Blanca is een geschakelde woning met een eigen voor- en achtertuin met buitenkeuken, twee slaapkamers en is geschikt voor maximaal vier personen. Het huis is comfortabel ingericht, heeft een moderne badkamer en de keuken is voorzien van alle gemakken.